• Več kot 140 let izkušenj
Berlitz Jezikovne počitnice

Ko počitnice postanejo pustolovščina

Poletne počitnice so čas, ki ga večina šoloobveznih otrok težko pričakuje in se ga najbolj veseli. Dva meseca brezskrbnosti, druženja, lepega vremena in prostega časa zvenita predobro, da jih ne bi z veseljem pričakovali. Starši se tega obdobja morda malce manj veselijo, kajti brezdelje otrok se hitro sprevrže v tarnanje nad dolgčasom

Zavedati se je treba, da prosti čas seveda ne pomeni nujno tudi dolgčasa, prav nasprotno, to je nepopisan list, čas, ki ga lahko najbolje izkoristimo. V poplavi prostočasnih dejavnosti je težko izbrati tako, ki bo otroka spodbudila, veselila in ga hkrati opremila z novimi znanji. V poplavi dejavnosti, ki so na voljo se hitro zgubimo. Kljub temu ne bi smelo biti pretežko, če le malo poznamo svojega otroka in njegova pričakovanja. Kaj porečete na jezikovne počitnice v angleščini?

Razburljivo, a poučno

Prosti čas je čas, ko mladi odkrivajo in razvijajo individualna zanimanja, osebno identiteto in lastne želje, zakaj jim torej ne bi ponudili odličnih, pustolovskih počitnic, ki jim nudijo vse to in še več. Med druženjem se krepijo socialne veščine, med športnimi dejavnostmi gibalne spretnosti z lahkotnim spoznavanjem tujega jezika preko komunikacije v tujem jeziku med igro in učnimi urami, pa se krepijo mentalne sposobnosti.

Izbira poletne jezikovne šole za otroke v zadnjih letih postaja izbira številka 1 odgovornih staršev in radovednih otrok. Toda ponudbe je veliko in kako izbrati tako, da bodo jezikovne počitnice še dolgo ostale v lepo zapisane, je težava, s katero se boste verjetno srečali

Berlitz – prva izbira

Jezikovno šolo Berlitz bogati več kot 140 let izkušenj po svetu in pri svojem delu prisegajo na naravne govorce, torej inštruktorje, ki poučujejo v svojem, maternem jeziku. Pri nas v svojih jezikovnih centrih poučujejo že 25 let, že 15 let pa za otroke pripravljajo jezikovne počitnice in z njimi navdušujejo otroke med 7. in 18. letom starosti, ki se polni vtisov in novega znanja vedno znova vračajo v Piran ali na Krvavec. Zakaj? Ker učenje po Berlitz metodi nikoli ni dolgočasno, učenje namreč temelji na sproščeni komunikaciji, ki se s šolsko uro ne konča, ampak se nadaljuje tudi v prostem času. Tudi na jezikovnih počitnicah so učitelji namreč naravni govorci, pa tudi sicer je udeležba otrok velikokrat mednarodna. Jezikovni kamp na Krvavcu, kot tudi tisti v Piranu, sta zato odlična izbira.

Raziskave kažejo, da v življenju za štirimi zidovi narašča individualizacija, izgublja pa se sposobnost komuniciranja in pomembno druženje. Na taboru v Piranu, kjer poletne jezikovne počitnice potekajo v več izmenah, otroci prosti čas preživljajo v Domu Pod Obzidjem s pogledom na znameniti Tartinijev trg in na čudovitih plažah. Športne aktivnosti so popestrene še z učinkovitim druženjem in razvijanjem komunikacije v angleškem jeziku. Kamp v Krvavcu je oaza gostoljubja v osrčju Alp na 1600 metrih nadmorske višine. Tudi tukaj otroke spodbujajo k športnim dejavnostim, denimo igram na trampolinu, lokostrelstvu ter druženju pred filmskim platnom pod zvezdami. V ospredju je ponovno komunikacija v angleškem jeziku. Vezi, ki jih otroci stkejo na 5 ali 6 – dnevnih počitnicah so tesne in trajne.

Preverite Berlitzevo odlično ponudbo in skladno z željami otrok poskrbite, da se bodo poletne počitnice prelevile v nepozabno pustolovščino.

Berlitz Jezikovne počitnice za otroke